Wednesday, September 13, 2006
TOMBO! uç incelemesi
8 bir lira 4 50 kuruş 5 yirmibeş kuruş 6 10 kuruş bir tanede eski yüz binlira.
Benim Msn listemde olan kişiler uzunca bir süre bu yazıyı gördüler. Sordular bana. “Utku ne bu?” diye. Bense sessiz kalmayı tercih edecektim ki canım sıkıldı hepsine açıkladım. “Abi bu şöyle şöyle” diye.
Eveet nasıl meraklandığınızı farketmek zor değil. “Nedir bu acaba”, “Utku'nun bize vereceği bu gizli mesaj nedir” diye kafanızda oluşan düşünme baloncuklarını görüyorum. O değilde böyle sizi heyecanlandırmaya çalışırken ne kadar komik duruma düşüyorum acaba. Neyse konumuza dönelim. Hmm Tombo uç ha!
Evet bu yukardaki yazıya başladığım cümle ise iki tane tombo ucun kırılması için gerekli olan madeni para sayısı. Evet üşenmedim(yazıyı vermesi gereken tarihi 4-5 hafta geçiren elemanımız üşenmemekten bahsederken!) sizin için tuvalet kağıdı reklamlarındaki gibi deney yaptım. 250 belki de 300 cd'den oluşan cd arşivimden yirmişer tane iki yığın seçtim. Bunları yan yana koyup ortalarına iki tane TOMBO uç koydum.
Ve böyle bir görüntü ortaya çıktı.
Paralara ne oldu diyenlere ise şu cevabı vericem. Deneyin üstünden uzunca bir süre geçtiğinden bu paralar “Şurdan aldım bi' iki tane birlik oğlum”, “Oğlum bi' ekmek kap gel” ve “Abi kola var da cipssiz olurmu” gibi cümlelerin etkisi altında kalarak zamanla eridi.
Görüldüğü üzere(hafif silik çıkmış ama aslında baya bastırdım.) Tombo uçlar dayanıklılık konusunda aşmış nesnelerdir. Bu yüzden onlara dayanıklılıktan puan veriyorum. Evet image dosyası koyarakta farklılık yarattım.
İncelememin ikinci aşamasında kullanım rahatlığına değinicem. İlk yarısında kullandığım 0.7 uca uyacak kalem bulamayınca birde 0.5 aldım. Kendisi dayanıklılık konusunda abisini aratmıyor. Ahada bastıra bastıra yazmama rağmen bana mısın demedi. Hafif pütürlü bir kullanım olsada bunu kağıda bağlıyorum.
Pürüzsüz tahta yüzeylerde gerçekten "Yağ gibi kayıyo lan!" etkisi yaratıyor. Tombo uç dayanıklılıkta bizden aldığı tam puanı alamasada buradan da bir götürüyor
Sonuç olarak;
Yıllar yılı kullandığımız TOMBO uçları kullanmaya devam ediyoruz eski kalitesinde, hâlâ eski dayanıklılığında. Seni seviyoruz Tombo.
Not: 645/666
dipnot: Aslında gerçek adı TOMBOW olan ve bunu Tanistlin haini, nostaljiden anlamaz adamı söyleyince inata bindirdim. Ben bu yaşa kadar Tombo biliyodum lan!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
TOMBOW aslında o, ama herkes tombo diyor, nedense..:D
Deneye hasta oldum. Bu deney; mutlulukla, neşeler saçarak, taklalar atarak ve boynumuz tutularak yüksek puan almış tombo uç almaya gidebileceğimizi gösteriyor, değil mi?
Bu arada kafam kadar silgi Milan incelemesi nerede?
Merak etmeyin onlarda yakında gelicek milan silgiyi sona sakladık. Veya şöyle söyleyeyim henüz yazılmadı:). Sürpriz yazarımız yazıcak kendisi:). Rotring yazısını bu akşam şeyedicem.
ilkokul döneminde bu tombow uçları kırar kırar yerdik hey gidi günler hey...
sivimkp!!
güzel bi yazı tabi ama bunu yazarken sanırım aynı güzellikte bi muabbet geçmiştir max kişisiyle aramda eheh anladı çözdü o :) neyse tombo"W" benim de devam etmekte olan öğrencilik kariyerimde güzel bir yer edinmiştir kendine, lakin kendilerinin tek uyuz olduğum noktası var ve yazıda da değinilmemiş ki o da şu: kapak! evet kapak, tombow uçlar iyidir güzeldir ama bir türlü kapak ayarını tutturamamıştır kutularındaki. ya çok sıkı olur açmamızla her yana saçılır uçar ve kaybolur yahut uçmasın diye kasar ve biz kırarız, o da olmadı, bazen kapak çok gevşek olur ve konulan yerde açılmasıyla uç parçacıklarını toplayacağımız gerçeği ortaya çıkar. hatta öğrencilik hayatımın en kara anları, üstünde kapak olmayan boş tombow uç kutularını gördüğüm anlardır. o yüzden otlak teknolojisine geçtim, olmadı kalemin içine otuz tane uç tepiştirip kullanmak da çözüm olabiliyor tabi ki. ayrıyeten site yetkilisi kişilerden bir adet de faber castell grip incelemesi reca ediyorum. rotring neyse faber castell grip de odur benim için hatta ötesidir öyledir.
Tek bir kalem türüne inceleme yapamayız sanırım zaten bu üçlemedeki amaç bizim öğrencilik hayatımızda yeri ayrı olan şeyleri belirtmekti ki ona bakarsan(bkz.velet savunması) faber gastel uçta çok iyi bir yeri vardır hayatımızda. Ve onun kapağı da düzgündür. Ancak tombo uçların kapağını haşırt diye açmak yerine yavaşça bir ileri bir geri götürülerek açılırsa rahatça açılabildiğini görüyoruz. Aksi takdirde bilindiği üzere uç cisimcikleri hafif şeylerdir:D.
tamam da canım benim rotring inceleyen adam faber kastel de inceler ayrıca faber kastel uçlardan hep nefret ettim itinayla kaçtım çünkü hep bir kuşe kağıda yazarmış havası verirdi ve hep uyuz olurdum. bi de asıl sorun gevşek kapaklılarda sıkılar bi şekil açılıyodu zaten.
ya tombow olduğunu bayadır biliyorum ama adamlar öyle bi yazmışlar ki tombow yazısını uç kapağına "w" sini ayırt etmek için baya bi kasmak lazım
Post a Comment